СПОРТ

Огласио се Србин ког славе Грци због чуда на Вемблију: „Мала светлост у мрачном дану“

Иван Јовановић, српски стручњак, који је у мрачном дану за грчки фудбал због смрти Џорџа Балдока, успео да испише историју и да порази Енглезе на култном Вемблију (2:1), рекао је да је резултат био у другом плану.
Sputnik
И није ни чудно што је тако. Због мистериозне смрти фудбалера Панатинаикоса који је у преподневним сатима пронађем мртав у базену у вили на Глифади.
Видно уздрмани били су репрезентативни Грчке због смрти пријатеља и саиграча, али су успели да смогну снаге и да изађу да одиграти меч 3. кола Лиге нација против фаворизоване Енглеске.
И онда се на терену догодило чудо, дословце!
Вангелис Павлидис, шпиц Бенфике, двапут је матирао Џордана Пикфорда за прву победу Грка у историји над Енглезима на њиховом терену.
„Морам још једном да изразим саучешће у име свих. Јер, синоћ је био мрачан дан. Атмосфера на утакмици је била добра. Докле год се ови момци такмиче, Џорџ ће бити у нашим мислима. Изузетно је тешко било играти, али је на крају вероватно оно што се догодило била додатна мотивација. Тешко је објаснити шта се дешавало у свлачионици. Када смо дошли на стадион атмосфера је била пригушена, јер смо сви размишљали о оном што се догодило. Било је тешко остати концентрисан. Али, ова победа унела је мало светлости“, изјавио је Јовановић после историјског тријумфа.
СПОРТ
Српски тренер водио Грке до победе над победама – 24 сата после велике трагедије /видео/
Коментар