РЕГИОН

Одбијен захтев одбране Додика о изузећу судије Узуновић

Кривично веће Суда БиХ није прихватило захтев одбране председника Републике Српске Милорада Додика за изузеће судије Сене Узуновић, преноси Срна.
Sputnik
Како је речено из Суда БиХ, кривично веће је јуче донело решење којим је захтев браниоца председника Српске, адвоката Горана Бубића одбацило као недопуштен.
Одбрана је 9. октобра затражила изузеће Узуновићеве као поступајућег судије у предмету против председника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Милоша Лукића, које Тужилаштво терети за "неизвршавање одлука Кристијана Шмита".
Изузеће Узуновићеве је затражено на рочишту пред Судом БиХ 9. октобра, јер није дозволила да се разјасни да ли је допис о изјашњавању о доказима Тужилаштва БиХ достављен одбрани.
Бубић је након последњег рочишта рекао да Тужилаштво БиХ жели да провуче доказе који то не би могли да буду ни на једном суду.
"Доказ је Анекс 10 који није изведен месецима и он иде у прилог одбрани, али Тужилаштво у реплици својих доказа настоји да прогура документ који није веродостојан и који је скинут са сајта УН", рекао оје Бубић, подсећа Срна.
Погледајте и:
Коментар