СПОРТ

Аматерске грешке Звездине „осовине“ – Вањино двоструко помрачење и непрепознатљиви Глазер /видео/

Омри Глазер и Вања Дркушић, двојац Црвене звезде, имао је кошмарно вече када су у питању репрезентативне обавезе. Израелац је аматерски примио први гол на „Божик арени“ у поразу од Француске (4:1) у Лиги нација, док је Словенац чак двапут катастрофално реаговао, директно аситирајући за гол Норвешке (3:0).
Sputnik
Аматерске грешке „осовине“ Црвене звезде и потврда да су далеко од жељене форме. То се пре свега односи на Омрија Глазера који је претходне сезоне био један од најбољих, ако не и најбољи, појединац клуба с Маракане, док је сада ствар потпуно другачија.
Не личи на себе и прави кардиналне грешке. Погрешио је недавно против Динама из Панчева када је лоше примио једну лопту, затим и лоше испуцао, после чега је Езе погодио мрежу Звезде.
Приписали су многи Глазеру и гол Хакана Чалханоглуа из слободног ударца у убедљивом тријумфу Интера против Звезде у Лиги шампиона (4:0), да би врхунац био гол који је примио од Едуарда Камавинге.
Израелац је један бенигни ударац са преко 20 метара, који уопште није ни био јак, практично сам себи сместио иза леђа трапавом реакцијом, несхватљивом за голмана.
Поготово не, његовог калибра...
„Триколори“ су тако захваљујући поклону Глазера повели у Будимпешти резултатом 1:0, да би на крају славили 4:1, а најслабије оцењени играч утакмице био је, погађате, Омри Глазер...
Имаће Звезда главобољу због тога, јер некада поуздани „кец“ се претворио у праву мистерију и Владан Милојевић ће морати да пронађе начин да му поврати пољуљано самопоуздање, или ће га у супротном преселити на клупу.
Ништа боља ситуација није ни са Вањом Дркушићем који је блистао на Европском првенству у Немачкој и изборио је трансфер у Зенит, а затим и позајмицу у Црвену звезду.
Искусни десни бек аматерски је реаговао у једном изношењу лопте, јер је, не једном, него двапут погрешио.
И то како!
Прво је као последњи играч одбране додао лопту директно у ноге ривалу, да би, након што му се она вратила, нехотице асистирао Серлоту за други гол Норвежана, који је потписао капитулацију Словеније, за на крају, укупних и великих 3:0.
СПОРТ
Писало се 1999, пише се 2024. И писаће се – у једном даху! /видео/
Коментар