СРБИЈА

Затражио сам појачан ангажман због све тежег положаја Срба на КиМ: Вучић са шефом чешке дипломатије

Председник Србије Александар Вучић састао се у Београду са министром иностраних послова Чешке Јаном Липавским. Вучић је шефу чешке дипломатије пренео забринутост због све тежег положаја Срба на Косову и Метохији и затражио подршку и појачан ангажман Прага, али и других европских престоница, у циљу заштите безбедности и права српског становништва.
Sputnik
Вучић је навео да је имао добар и отворен разговор са Липавским о актуелним геополитичким и регионалним дешавањима, нашем европском путу и јачању билатералних односа Србије и Чешке.
„Захвалио сам Чешкој на подршци европским интеграцијама Србије и изразио наду да ће и остале земље чланице препознати напредак Србије и омогућити нам нове кораке у циљу приближавања пуноправном чланству“, написао је Вучић на друштвеним мрежама.
„Наше две земље и два народа имају добре односе које је потребно додатно ојачати и проширити, посебно у областима привреде, трговине и инвестиција“, додао је председник Србије.
Липавски ће се касније током дана састати и са премијером Србије Милошем Вучевићем, министром спољних послова Марком Ђурићем и председницом Народне скупштине Аном Брнабић.
Погледајте и:
Коментар