МУЛТИМЕДИЈА

Вештачка интелигенција „открива“: Зашто се Наполеон плашио мачака и како је изгледала Нефертити

Sputnik
1 / 6

Без сумње, "Рођење Венере" је једна од најпознатијих и најомиљенијих слика. Дело, које је насликао Сандро Ботичели постало је симбол италијанског сликарства 15. века.

2 / 6

Концерт за клавир број 21 написао је Волфганг Амадеус Моцарт 9. марта 1785. године у Бечу, четири недеље након што је завршен претходни клавирски концерт.

3 / 6

Плес кан-кан први пут је изведен у Паризу у октобру 1858. У то време се сматрало непристојним плесом и одмах је постао табу. Данас канкан привлачи огромну публику, не мењајући традицију успостављену крајем 19. века.

4 / 6

Кажу да је Наполеон имао снажан отпор према мачкама, што је било повезано са његовим детињством. Ипак, набавио је себи мачку током изгнанства на Светој Јелени.

5 / 6

Кажу да је Нефертити најлепша жена Древног Египта. Краљица је имала јединствен изглед. многи су је волели, хвалили, опонашали, а неки су јој и завидели. Прича о њеном животу није у потпуности откривена, али археолози и историчари су сигурни да је била изузетно лепа. Ову чињеницу потврдио је 1912. проналазак бисте са њеним ликом у рушевинама атељеа главног краљевског вајара Тутмозиса у ел-Амарни. Биста је постала једно од најпрепознатљивијих и најпопуларнијих дела староегипатске уметности.

6 / 6

Галилејев принцип релативности значи да су закони механике исти у свим инерцијалним референтним оквирима.

Коментар