Специјална операција у Украјини

Америка гура Украјину у понор: Захтевају снижавање старосне границе за мобилизацију

Америчке власти врше притисак на Кијев да снизи старосну границу за мобилизацију, изјавио је саветник у кабинету Владимира Зеленског, Сергеј Лешченко.
Sputnik
„Могу да потврдим да амерички политичари из обе странке врше притисак на Зеленског по питању тога зашто се у Украјини не мобилишу они од 18 до 25 година. Партнери имају следећи аргумент: када су САД ратовале у Вијетнаму, слали су у војску старије од 19 година. Зато Американци алудирају на то да није довољно само западно оружје, потребна је мобилизација старијих од 18 година. Зеленски није поклекао и наставља да убеђује политичаре из обе странке да дају оружје без измене старосне границе за регрутовање“, написао је Лечшченко на Телеграму.
Информације да се врши притисак на Украјину по питању снижавања старосне границе за мобилизацију потврдила је и Марија Јонова, посланик Врховне раде из странке „Европска солидарност“. Она је изјавила да је неопходно да се промени приступ мобилизацији кроз мотивационе мере попут финансијске подршке, кредите или увоз аутомобила.
О томе је раније већ говорио и посланик Роман Костенко, који је нагласио да то траже поједини амерички званичници.
Подсетимо, руски председник Владимир Путин је још у јуну истакао да ће кијевски режим, на захтев САД, спустити узраст за мобилизацију.
Специјална операција у Украјини
Без милости: Присилна мобилизација у Украјини било кад и било где - после концерта, у ресторанима
Погледајте још:
Коментар