КУЛТУРА

Британски писац Тони Парсонс гост Београда током Сајма књига

Издавачка кућа „Лагуна“ представиће на предстојећем Сајму књига у Београду нови роман Тонија Парсонса „Убиство за презаузете“, а британски писац ће тим поводом бити и гост престонице. Издавач ће читаоцима, како је најављено, постхумно представити и роман „Палата“ Горана Петровића.
Sputnik
„Лагуна доноси светску премијеру романа Парсонса и поново ставља Србију на мапу светског издаваштва. Роман 'Убиство за презаузете" биће први пут објављен у Србији захваљујући доброј сарадњи с аутором“, рекла је представница „Лагуне“ Тања Вучковић.
Према њеним речима, Парсонс ће у Београду боравити неколико дана, а на штанду „Лагуне“ ће потписивати и друге своје књиге, поред „Убиства за презаузете“, седме пустоловине његовог детектива Макса Вулфа.
Роман „Палата“ Горана Петровића (1961-2024) наставак је, како је рекла Тања Вучковић, његових претходних дела „Делта“, „Иконостас“ и „Папир“, а у њему ће читаоци открити шта је претходило изградњи двора деспота Стефана Лазаревића у Београду, ко је био лутајући протомајстор Петар и друга питања.
Међу „Лагуниним“ издањима на Сајму књига, који се одржава од 19. до 27. октобра, посебно ће бити представљен и последњи роман Добрила Ненадића (1940-2019) „Бекство из раја“.
Према речима представнице „Лагуне“, међу новим издањима је и књига "Дијалог о злу и добру" Ђорђа Лебовића (1928-2004) и Злате Лебовић Јаковљевић.
Говорећи о „Дијалогу о злу и добру“, Тања Вучковић је навела да су у књизи разговори писца Лебовића и његове супруге глумице Лебовић Јаковљевић, док је Ненадовићево "Бекство из раја" роман „из заоставштине знаменитог српског списца који представља неку врсту тестамента, и омажа родном селу и свом народу“.
Најављене су и књиге „Професионалац", у којој је први пут објављена црна комедија „Удовица живог човека“, нови роман нобеловца Марија Варгаса Љосе „Посвећујем вам своју тишину“, као и „Тајне заната“ у којима бизнисмен Мирослав Мишковић изности своја послаовна знања.
Коментар