РУСИЈА

„Сањају да букне пожар“: Москва оптужила САД да повећавају ризик од сукоба на Корејском полуострву

САД су једина земља која у стварности повећава ризик од сукоба на Корејском полуострву, саопштила је званична представница Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.
Sputnik
Дипломата је скренула пажњу на позив америчког Стејт департмента Северној Кореји да престане са акцијама „које повећавају ризик од сукоба на Корејском полуострву“.

„Класична америчка техника: да изазову ескалацију ситуације и за све окриве оне који су невољно умешани. Једина земља која заиста повећава ризик од сукоба и на Корејском полуострву и у Азијско-пацифичком региону у целини су САД. Сањају о томе да и тамо букне пожар. А Сеул и Токио, који и јесу критичне тачке безбедности у региону на које врше притисак САД, немају воље да збаце са себе тај ропски јарам америчке манипулације“, поручила је Захарова.

Руски председник Владимир Путин поднео је Државној думи предлог закона о ратификацији споразума о свеобухватном стратешком партнерству Русије и Северене Кореје.
Овај документ би требало да замени основни Споразум о пријатељству, добросуседству и сарадњи који је на снази од 9. фебруара 2000. године.
Како је објаснио заменик министра спољних послова Русије Андреј Руденко, споразумом је предвиђено да Русија пружи војну помоћ Северној Кореји уколико на њу буде извршена агресија.
РУСИЈА
Русија и Северна Кореја ће помоћи једна другој у случају војне агресије
Погледајте још:
Коментар