СПОРТ

Велики евролигашки скандал добио епилог – пљуште казне на све стране

Кошаркаш Фенербахчеа Тарик Биберовић и Елајџа Брајант из Ефеса суспендовани су на по једну утакмицу у Евролиги, саопштило је руководство такмичења. Биберовић и Брајант су суспендовани због физичког окршаја, рвања, на мечу између Ефеса и Фенербахчеа у другом колу Евролиге који је широко окарактерисан као скандалозан.
Sputnik
Ова одлука значи да Биберовић неће моћи да наступи на мечу трећег кола Евролиге који Фенербахче игра против Црвене звезде, док Брајант неће бити на располагању за утакмицу против Макабија из Тел Авива.
Два кошаркаша су кажњена и новчано, Брајант ће морати да плати 10.000 евра, док је Биберовићева казна упола мања. Они ће имати могућност жалбе на овакву одлуку.
Брајант је у недељу на друштвеним мрежама поручио да "није ујео Биберовића" и да је турски кошаркаш њега први напао.
„Током напада у којем сам покушао да изблокирам шут, Биберовић и ја смо пали на паркет. Када сам покушао да устанем, он ме је агресивно зграбио за врат и главу одпозади, повукао ме доле и гурнуо ми лице у његову руку, а на тај начин ми је оставио страшне огреботине заједно са болом у врату", написао је кошаркаш Ефеса на друштвеној мрежи X и додао:
„Када сам покушао да се поново одвојим од њега, он је наставио и огребао ме по рукама. Желим да будем јасан да га нисам ујео и да сам само желео да устанем са паркета. То што неко некога хвата за главу и врат нема никаквог места у кошарци“.
Биберовић се потом огласио и навео да Брајант није изнео тачне информације.
„После опште познатог инцидента у мечу са Ефесом сам ћутао да не бих допринео увећању проблема и оштетио агенду и бренд Евролиге. Ипак, видим да је играч противничког тима изнео детаљне тврдње које дефинитивно нису тачне, чак иако је данима после утакмице тврдио да сам ја то учинио“, додао је кошаркаш Фенербахчеа.
Он је поручио да је све неопходне информације о инциденту сам поделио са Евролигом и својим клубом.
„Циљ у том тренутку био је да скинем ривала са себе и да се вратим учешћу у утакмици. Како се инцидент развијао и шта је играч противничке екипе радио је доказано сликама. Волео бих да истакнем жал што оптерећујем јавност овим проблемом“, навео је Биберовић.
СПОРТ
„Да вратимо поверење нације“ – Максина порука навијачима
Коментар