МУЛТИМЕДИЈА

Потресне слике из Либана – све је срушено

Израел је јутрос гађао јужна предграђа Бејрута, а наводна мета напада била је војна инфраструктура. Напад је уследио након наређења израелске војске за евакуацију зграде у тој области.
Sputnik
1 / 8

Израелска војска је потврдила да је јутрос извршила ваздушни напад на циљеве Хезболаха у Дахији, јужном предграђу Бејрута, након што неколико дана није гађала либанску престоницу.

2 / 8

У саопштењу израелске војске се наводи да су борбени авиони, навођени обавештајним оперативцима, напали подземно складиште оружја Хезболаха у Дахији

3 / 8

Израелска војска је саопштила и да је предузела кораке да избегне цивилне жртве, издајући уочи напада наредбу за евакуацију становништва за ту област.

4 / 8

Израелска војска позвала је јутрос становнике да се одмах евакуишу из одређене зграде у јужном предграђу Бејрута уз упозорење у саопштењу објављеном на мрежиИксда ће ускоро циљати мете Хезболаха.

5 / 8

Израелска војска је саопштила да је током ноћи из Либана испаљено око 50 ракета на град Сафед и околину, а Хезболах је преузео одговорност за овај напад.

6 / 8

У саопштењу се наводи да су израелске трупе пресреле велики број пројектила у тој области, а у овом тренутку нема извештаја о повређенима или штети.

7 / 8

Хезболах је објавио саопштење у којем преузима одговорност за напад ракетама на град Сафед на северу Израела.

8 / 8

На фотографији је приказан плишани медвед на рушевинама уништене зграде на месту израелског ваздушног напада у понедељак у селу Аито, северни Либан.

Коментар