СПОРТ

Чудни резултати Евролиге – кад новајлија руши шампиона, а посрће и „највећи“

Почетак је Евролиге и можемо да кажемо да присуствујемо интересантном старту. Те да има много изненађујућих резултата. Рецимо, почело је све изненађујућом победом Жалгириса над Барселоном и Бајерна над Реал Мадридом, а највећи шок је тријумф Париза над Панатинаикосом.
Sputnik
Новајлија у кошаркашкој Евролиги екипа Париза надиграла је актуелног шампиона Панатинаикос са 84:80 и тако многим љубитељима кошарке подигла обрве. Заиста је мало ко могао да очекује овакав исход утакмице.
Занимљиво је и да је Панатинаикос уложио жалбу незадовољан суђењем против Париза. На 3:42 до краја утакмице, Париз је водио 75:68, а судије су досудиле тренеру Ергину Атаману техничку грешку, па је Кендрику Нану досуђен неспортски фаул.
Зелени сматрају да је између ових одлука сат требало да буде паузиран, што није био случај.
Донекле у ред изненађења спада и тријумф Басконије над Реал Мадридом од 76:72.

Па тако после три кола имамо ситуацију да је Реал Мадрид, најтрофејнији клуб Европе, по многима и највећи, већ забележио два пораза, те да је Црвена звезда на врху табеле са фантастичне три победе и црвено-бели свакако спадају у најпозитивније изненађење досадашњег дела сезоне.

Када Париз, коме су многи прогнозирали једно од три места на дну табеле, победи Панатинаикос, актуелног шампиона, то онда значи да до краја сезоне можемо све да очекујемо.
СПОРТ
Звездин Рус закуцава Европу!
Коментар