СПОРТ

Стојковићево вајкање: Та златна шанса Митровића...

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић рекао је после убедљивог пораза од Шпаније (0:3) да је ово потпуно реална слика и да Црвена фурија није случајно првак Европе.
Sputnik
Потпуно реална слика је, поново, било селекторово лутање у избору играча, формације, структуре, а нарочито измена после којих је његов тим потпуно докусурен.
"Шпанија је била одлична, а са наше стране лоше. Али кад видите квалитет на терену, Шпанија је тим који нема ниједан проблем игри, од голмана Раје до капитена Морате. Требало би да будемо реални и поштени и да кажемо да су они нека друга димензија. Далеко су технички бољи, имају брзину у игри, идеје, нису случајно прваци Европе. Ово је потпуно реална слика. Ми први пут играмо у А дивизији, са много кадровских проблема. Много играча нам је фалило, претпостављам да би другачија слика била", рекао је Стојковић на конференцији за медије после утакмице.
Објаснио је селектор и због чега је стартер био Дејан Јовељић.
"Лука Јовић је био у плану да буде стартер, али није могао на терен због лакше повреде, па сам се одлучио за Јовељића да не би Александар Митровић био сам у шпицу", додао је Стојковић.
Капитен Митровић је имао одличну шансу код резултата 0:1.
"У оваквим утакмицама, видите да и тим који некада има потпуну доминацију може да погреши. Имали смо ту златну шансу Митровића, да је дошло до гола, питање је како би било. Није дошло до егзекуције, а касније је било све теже и теже, истакао је Стојковић.
На крају је Стојковић рекао да екипа може да научи много из овог пораза.
"Мислим да је, без обзира на пораз, ово једно добро искуство за нас. Добро је из разлога што смо дали шансу неким млађим играчима да осете како је играти против шампиона, и то су неке ствари које ће им сигурно значити. Имам утисак да је Шпанија екипа који може да направи два тима подједнаког квалитета. Једна моћна фудбалска сила, и требало би им честитати", закључио је Стојковић.
Коментар