СРБИЈА

Вулин са главним руским обавештајцем и шефом ФСБ у Москви: Јачање сарадње структура безбедности

Потпредседник Владе Србије Александар Вулин разговарао је данас директором Спољне обавештајне службе Русије Сергејом Наришкином о даљем унапређењу и јачању сарадње структура безбедности Србије и Русије.
Sputnik
Вулин, који борави у званичној посети Руској Федерацији, захвалио је директору Наришкину на поузданом и увек сигурном партнерству и подршци Србији, наводи се у саопштењу.
Наришкин је истакао напоре потпредседника Вулина, који је, обављајући функције министра одбране, унутрашњих послова и директора Безбедносно-информативне агенције, утицао на развој добрих односа српских и руских служби.
Вулин се састао и са директором Федералне службе безбедности Руске Федерације Александром Бортњиковим.
Вулин и директор ФСБ-а Бортњиков разговарали су о наставку сарадње безбедносних структура Србије и Русије и суочавању са заједничким изазовима. Директор ФСБ-а се захвалио потпредседнику српске владе на професионализму и досадашњем доприносу унапређењу сарадње српских и руских служби.
Потпредседник српске владе је истакао да је Србија захвална Русији, Федералној служби безбедности и директору Бортникову на континуираној подршци Београду у свим тешким питањима.

Вулин се састао са шефом „Росатома“

Генерални директор „Росатома“ Алексеј Лихачов одржао је радни састанак са потпредседник Владе Србије Александром Вулином, саопштила је руска нуклеарна државна корпорација.
„Током састанка разговарано је о питањима ширења сарадње у области неенергетске примене нуклеарних технологија, укључивању српских компанија у реализацију пројеката у трећим земљама, као и о могућем учешћу руских компанија у високотехнолошким пројектима у Србији“, наводи се у саопштењу.
Погледајте и:
Коментар