СПОРТ

Белорускиња „натерала“ прву на свету да промени тренера

Најбоља тенисерка света Пољакиња Ига Швјонтек саопштила је да је ангажовала новог тренера Белгијанца Вима Фисета, након што је пре две недеље раскинула сарадњу са Томашем Викторовским.
Sputnik
Пољакиња је почетком октобра обелоданила да је дошло време за крај вишегодишње сарадње са Викторовским. Три године је трајала сарадња, али је на крају прва на свету одлучила да потражи новог тренера.
Са тим се поклопио и озбиљан притисак Белорускиње Арине Сабаленке која јој дише за вратом и која јој је пришла на свега 69 бодова на последњој ВТА ранг-листи.
СПОРТ
Новак је поново „отписан“ – да ли ће им показати да греше?
Швјонтек је прва са 9.785 бодова, док је Белорускиња одмах иза ње са 9.716 бодова.
„Као што знате, припремам се за ВТA финале, али увек размишљам дугорочно, никад краткорочно. Више пута сам рекла да је моја каријера за мене маратон, а не спринт", написала је Швјонтек на друштвеним мрежама и додала:
„Веома се радујем сарадњи са Вимом. Он има сјајан став, визију и огромно искуство на највишем нивоу тениса", додала је најбоља тенисерка планете.
Фисет (44) је у каријери тренирао Ким Клајстерс, Сабину Лисицки, Симону Халеп, Викторију Азаренку, Петру Квитову, Сару Ерани, Анђелик Кербер, Наоми Осаку и Ћинвен Женг.
Завршни ВТА турнир биће одржан од 2. до 9. новембра у Ријаду.
СПОРТ
Забрињавајуће речи Руса о Синеру и упозорење Ђоковићу: „Не памтим...“
Коментар