РУСИЈА

То је тај Запад! Захарова се обрушила на шефа НАТО и подсетила га на неславну историју

Реакција генералног секретара НАТО Марка Рутеа на убиство шефа Политбироа Хамаса Јахје Синваре не изненађује с обзиром на историју Холандије, изјавила је званична представница Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.
Sputnik
Она се огласила поводом изјаве Рутеа који је, коментаришући информације о убиству шефа Хамаса, рекао да се „неће потрести ако се испостави да је то тачно“.
„Нисмо изненађени. Ствар је у томе што је Руте бивши премијер Холандије. Та земља је позната по својим 'либералним традицијама'. Тако су Холанђани 1672. године убили свог премијера и његовог брата Корнелиса, а затим су их – појели. Наравно, не у потпуности. А шта сте мислили? То је западна цивилизација, зато је руља пробрала оне делове тела који су укуснији. Затим су их све помиловали. Рефлекси канибализма су, као што видимо, и даље јаки. Пријатно, Марк, немој се удавити“, написала је Захарова на Телеграму.
У међувремену је израелска војска потврдила да је шеф Политбироа Хамаса Јахја Синвар убијен у Рафи. Aмеричка обавештајна служба је помагала Израелу да прати где се налази ликвидирани шеф Хамаса Јахја Синвара, потврдио је вечерас председник САД Џозеф Бајден.
СВЕТ
УЖИВО Израелска војска потврдила да је убијен шеф Хамаса Јахја Синвар; Нетанијаху: Рат није готов
Погледајте још:
Коментар