СПОРТ

Синер славио у дуелу младих краљева – Алкарас дозволио велики преокрет /видео/

Јаник Синер, први тенисер на АТП листи, савладао је великог ривала Карлоса Алкараса преокретом у три сета у финалу турнира Шест краљева у Саудијској Арабији.
Sputnik
инер је први сет изгубио са 7:6, а наредна два је решио у своју корист са по 6:3 за тријумф на егзибиционом такмичењу огромног наградног фонда.
Увертира за дуел младих асова био је последњи меч у највећем тениском ривалству свих времена, између Ђоковића и Надала.
СПОРТ
Спектакл за крај највећег ривалства – Ђоковић победио Надала! /видео/
Меч Синера и Алкараса сте могли да гледате уз Спутњик:
После три гема у којима су сервисери били сигурни, Алкарас је први попустио и дозволио је Синеру да искористи другу брејк лопту.
Уследила је предност од 4:1, деловало је да сет иде у једном смеру, али је Алкарас у седмом гему успео да неутралише разлику и потом изједначи, спасивши једну брејк лопту за 4:4.
Шпанац се нашао под притиском у деветом гему, сервирао је за опстанак у сету, морао је да игра на разлику где му је Синер наносио велике потешкоће, али је Алкарас успео да изједначи на 5:5, а потом се отишло у тај-брејк.
У додатном периоду Алкарас је направио невероватан преокрет и добио први сет са 7:6.
Синер је узвратио, остварио је брејк и стекао предност коју је и потврдио за предност од 3:1 да би потом Алкарас узвратио за 3:3.
Уследио је спектакуларан гем у ком је Алкарас летећом игром спасао брејк лопту, заслуживши аплауз ривала који је ипак стекао нову шансу за предност силовитим форхендом што је пољуљало Шпанца и донело још једно вођство Синеру, за корак од изједначења у сетовима до чега је и стигао са 6:3.
У осмом гему трећег сета Синер је стекао две брејк лопте, Алкарас је направио дуплу сервис грешку и омогућио ривалу да сервира за победу, а то Италијан није испустио и остварио је тријумф великим преокретом.
Коментар