РУСИЈА

Разговор Путина и представника медија држава БРИКС изванредно успешан, чуле су га милијарде људи

Изјаве председника Русије Владимира Путина током састанка са уредницима водећих медија држава-чланица БРИКС-а биле су, за неке од њих, сензационалне, оценио је генерални директор МИА „Русија севодња“, чији је Спутњик део, Дмитриј Кисељов.
Sputnik
„Био је то изванредно успешан сусрет. Председник је имао могућност да се обрати аудиторијуму од више милијарди људи јер су уредници медија који су присуствовали састанка представљали управо милијарде људи“, навео је Кисељов.
Према његовим речима, у разговору с Путином су учествовали и главни уредник CGTN из Кине и индијске новинске агенције PTI.
„То је већ три милијарде људи“, навео је Кисељов који је и сам био један од учесника.
Како је рекао, сусрет је изазвао велико интересовање, па и са Путинове стране.
„Колегама се допао овај формат, за многе од њих Путинове речи су биле сензационалне. Можда не за кинеског представника, али за Латинску Америку, Египат, било је доста нових ствари. И по садржају онога што је изложио Путин и по пажњи коју су осетили с његове стране. И формат је био успешан, председник уопште није журио“, пренео је Кисељов утиске.
То је формат за који ниједан светски лидер није способан, истакао је директор „Русија севодња“.
„Не могу да замислим ништа слично са неким другим лидерима земаља“, закључио је он.
Подсетимо, сусрет са главним уредницима медија земаља БРИКС-а одржан је уочи самита организације који се одржава од 22-24. октобра у Казању.
РУСИЈА
Најважније Путинове поруке
Погледајте и:
Коментар