СРБИЈА

Дачић: Безбедносна ситуација у Србији стабилна, протести против литијума нису нарушили ред и мир

Безбедносна ситуација у Србији је, према оцени министра унутрашњих послова Ивице Дачића, и поред протеста против ископавања литијума стабилна, а јавни ред и мир нису нарушени.
Sputnik
„Јавна окупљања у Србији су слободна и није проблем да се најављени протести одрже, али кривична дела која из тога настају не могу да буду толерисана. Наш приступ протестима је да се поступа без употребе средстава силе и принуде и нико у тим протестима није ухапшен, а они који су привођени, привођени су ради давања изјава“, рекао је Дачић за Танјуг.
Додао је да се могу истрпети краће блокаде, али да се сигурно неће толерисати дуже блокирање, посебно међународних саобраћајница.
„Полиција не жели да изазива сукобе, али ако се неко веже за пругу и хоће ту да остане десет дана и да саобраћај не може да функционише, то није реално да се толерише“, рекао је Дачић.
Он је додао да се министарство на чијем је челу сада бави припремом законских решења у покушају смањења број саобраћајних несрећа у земљи и санирања њихових последица, и навео да није лако наћи решења за то, будући да се испоставило да су починиоци често повратници, дакле они који су већ узроковали несреће, па се поставља питање какав је уопште ефекат пооштравања мера.
СРБИЈА
Завршене блокаде у Прељини и Горњим Недељицама против пројекта „Јадар“
Погледајте и:
Коментар