СПОРТ

Мирине сузе и загрљај старије Рускиње за утеху /видео/

Спектакуларно финале у кинеском Нингбоу одиграле су Рускиње Мира Андрејева и Дарија Касаткина, а славила је старија Дарија преокрета 6:0, 4:6, 6:4. Седамнаестогодишње чудо из Краснојарска завршило је у сузама да би Касаткина изашла на подијум како би је загрлила и пружила јој утеху.
Sputnik
Не треба и не сме да чуди што је млада и талентована Мира Андрејева бризнула у плач. Имала је 3:0 у одлучујућем трећем сету и 30:15 на сервис Касаткине, да би на крају допустила себи да изгуби меч резултатом 6:4.
Иако је имала брејк предности и два поена су је делила од другог за убедљиво вођство 4:0, допустила је да јој Касаткина „украде“ сервис у два наврата и да рутински приведе меч крају.
Све је имало додатну тежину јер је у питању било финале турнира из Серије 500, па је старија и искунија на крају узела трофеј и на наредној ВТА листи ће ући међу Топ 10, док је Мира Андрејева 19. рекет планете.
Касаткина је стигла до осме ВТА титуле у каријери, успела је да прекине и црни низ од шест пораза из претходних осам финала, док је Мира показала да је будућност светског тениса, без икакве дилеме.
СПОРТ
Ни велика четворка, ни велика тројка, ни млади наследници – већ само велики Новак
Коментар