СРБИЈА

Вучић након разговора са Путином: Србија неће уводити санкције Русији

Председник Србије Александар Вучић изјавио је после телефонског разговара са председником Русије Владимиром Путином да Србија неће уводити санкције Русији.
Sputnik
"Нисмо уводили и могу да кажем да Србија неће увести никакве санкције Русији", изјавио је Вучић одговарајући на питање новинара на изложби " Војна дипломатија на путу ка слободи".
Вучић се још једном захвалио Путину на честиткама и указао на непоколебљив слободарски дух српског народа.
На питање новинара да ли очекује замерке и нападе због тога што је разговарао са Путином, Вучић је рекао:
"Па када ме неко не би нападао сваки дан, онда би изгубили смисао постојања, а неки ће да ме нападају због тога, неки због нечег другог, али Србија је суверена и независна земља и она доноси своје одлуке".
Вучић је нагласио да је разговор између њега и Путина био пријатељски.
"Разговарали смо као људи који се дуго познају, као пријатељи и разговор који је трајао десетак минута обележила је лична нота, а разговарали смо и о томе ко су слаби лидери, ко су какви и онакви лидери. Веома сам захвалан Путину на томе што је ту дозу личне ноте унео", рекао је Вучић.
Посебно се захвалио Русији што је обезбедила довољне количине гаса за Србију по повољним ценама.
Вучић је изјавио и да му је Путин упутио позив на обележавање 80. годишњице победе над нацизмом у Москви следеће године.
Он је такође захвалио заменику председника Савета Федерације Русије Константину Косачову и потпредседнику државне Думе Петру Олеговичу Толстоју за очување територијалне целовитости Србије јер су, како је рекао, увек били са Србијом када је била у тешкој ситуацији и захвалио им се за сваку помоћ коју су пружили српском народу и држави.
СРБИЈА
"Ово ми је два пута поновио": Вучић открио о чему је причао с Путином /видео/
Коментар