СРБИЈА

Вулин: Знамо против кога и са ким смо се борили, нећемо увести санкције Русији

Потпредседник Владе Србије Александар Вулин изјавио је поводом 80 година од ослобођења Београда да, за разлику од већине европских народа, Срби за слободу дугују само себи, а да је Црвена армија 1944. године помогла да се ослободи Београд, на чему је Србија захвална и неће, како је поручио, постати део антируске хистерије.
Sputnik
За разлику од већине европских народа, Срби за слободу дугују само себи, а остали народи дугују Совјетском савезу и Црвеној армији, али, како је оценио Вулин, они су то одавно заборавили и код њих нема захвалности.
„Ми смо захвални и за ову помоћ. У томе је разлика између нас и других народа. Па управо због тога не заборављамо историју, не заборављамо шта је било, не заборављамо како је било и против кога смо се борили, са киме смо се борили, али исто тако знамо и куда корачамо. Управо због тога нећемо увести санкције Руској Федерацији и нећемо променити своју политику и нећемо постати део антируске хистерије“, поручио је Вулин.
Вулин је навео да је ослобођење Београда свакако један од најзначајнијих датума из историје Другог светског рата.
„Важније ипак је да смо се ми четири године сами борили против нациста, сами смо се борили против немачких окупатора и њихових сарадника, а 1944. године Црвена армија нам је помогла да ослободимо и Београд“, рекао је Вулин.
Београд је у Другом светском рату ослобођен пре 80 година, на данашњи дан, 20. октобра 1944. године, после три године и седам месеци немачке окупације.
СРБИЈА
Великим ватрометом завршено обележавање 80. годишњице ослобођења Београда /видео, фото/
Коментар