СВЕТ

Бугарски угао: У европску политику уведени су људи који раде против здравог разума

У европску политику уведени су људи који раде против здравог разума и интереса сопствене државе, изјавио је бивши бугарски министар одбране Красимир Каракачанов у интервјуу за Јутјуб канал „Народна сила“.
Sputnik
Како је рекао, таква ситуација је довела до тога да се гасоводи „Северни ток“ дигну у ваздух у Немачкој, што је њену економију осудило на крах.
„Истовремено, ти исти људи ти причају о слободној економији, опасности од протекционизма у економији, иступају против Кине, против 'недемократских' руских сировина, посебно гаса, и уводе законе који уништавају европску економију, приморавајући европске земље да престану да увозе руске сировине, вероватно, у име евроатлантске солидарности“, иронично је приметио бивши министар.
Каракачанов је такође позвао све „да се не заваравају“ и да схвате да је НАТО инструмент америчке спољне политике, иако би требало да буде инструмент колективне безбедности.
„Што се тиче НАТО, то је инструмент америчке спољне политике, и то не само у Европи. Американци неће одустати од НАТО и неће га распустити, како се надају неки велики оптимисти“, закључио је он.
СВЕТ
Бугарски стручњак: Уместо да се распадне, НАТО је бомбардовао Србију и приближио се Русији
Погледајте још:
Коментар