СПОРТ

Тадић не (пре)стаје да показује да је Стојковић погрешио

Нови гол и асистенција у режији, сада већ, бивше српске десетке, Душана Тадића. Овога пута у ремију Фенербахчеа са Самсунспором - 2:2, у деветом колу турског шампионата.
Sputnik
Не престаје Душан Тадић да показује да га се Србија, на челу са селектором Драганом Стојковићем, олако одрекла.
Истина, Тадић се сам повукао из националног тима, али тек након што је имао сукоб на Европском првенству са, и даље актуелним селектором, Драганом Стојковићем.
Драган је у више наврата понизио капитена Србије, човека који је Орловима трасирао пут до Мундијала у Катару, као и до Европског првенства у Немачкој, да би Тадић доживео да буде резерва с ограниченом минутажом онда када је било најпотребније против Енглеза.
Уследио је чувени "испад", ако се може тако назвати искрени наступ Тадића, који је рекао да је најбољи и најспремнији играч ове генерације, да би селектор то доживео као удар на њега, после чега се Тадић након ремија без голова у мечу са Данском повукао из националног тима.
Без опроштаја, иако је исти био најављен против Шпаније у Београду, али се то није догодило. Како се причало и писало, Стојковић се чак није ни удостојио да дође на разговор са бившим капитеном који је донео нацији толико радости, већ су исти обавили председник ФСС Драган Џајић и потпредседник Ненад Бјековић.
Разлог што је Стојковић проценио да је Тадићево време у репрезентацији прошло су године. Тадић их има 35, ускоро ће напунити 36, али Хрвати имају Луку Модрића који је две године старији, Португалци имају Роналда, тако је је отрцана та прича која је сервирана јавности...
Јер, Душан Тадић је и са 35 година најкреативнији играч ког Србија има у овом тренутку и неко за ким вапи национални тим, што се недвосмислено показало у мечевима са Шпанијом и Данском, где су изостали голови и прилике генерално.
Тадић блиста у дресу Фенербахчеа, где проживљава другу младост. И ако ваља једном Жозеу Мурињу, онда нешто са Драганој Стојковићем опасно није у реду.
Тадић је дао још један гол за Фенербахче, уписао је и асистенцију и био је најкориснији играч истанбулског клуба на гостовању Самсунспору.
Мрежу домаћина погодио је у 24. минуту, да би у 62. асистирао Французу Алану Сен Максиману. На крају је Ајдогдуа у 88. минуту поставио коначних 2:2.
Тадић је ове сезоне у првенству Турске постигао пет голова уз три асистенције у осам утакмица.
Уосталом, закључите сами да ли је Србији и даље потребан Душан Тадић или не...
СПОРТ
„Стара дама“ је дала последњу пресуду
Коментар