СПОРТ

Олгин дан за памћење – пласман каријере и рушење Рускиње!

Најбоље рангирана српска тенисерка Олга Даниловић пласирала се у осмину финала турнира у кинеском граду Гвангџоу, пошто је у два сета победила Рускињу Ерику Андрејеву резултатом 6:4, 6:4. Наредни ривал Олги биће победник дуела изнеђу Американке Емине Бектас и Францускиње Дајане Пери.
Sputnik
Храбро и самоуверено је Даниловићева ушла у меч са 21 место боље рангираном Рускињом која је 65. на ВТА ранг-листи, док је Олга овог понедељка остварила пласман каријере и налази се на 86. позицији.
Српкиња је већ у првом гему успела да се избори за две брејк лопте које није реализовала, али је „показала зубе“ Рускињи.
Већ у следећем је била обрнута ситуација и старија од сестара Андрејевих имала је такође две брејк прилике које је пропустила.
СПОРТ
Белорускиња опет влада светом
Играо се гем за гем све до деветог када је Олга Даниловић „украла сервис“ противници, да би у наредном рутински стигла до сета, искористивши другу сет лопту уз само један препуштен поен Рускињи.
Све чари женског тениса виђене су на делу у другом сету и то од самог почетка. Олга је направила брејк за 1:0, већ у следећем уместо потврде уследио је рибрејк.
Олга је од 1:0 допустила себи да изгуби наредна три гема и Ерика Андрејева је у потпуности преокренула дешавања на терену и семафору.
Али, није се дала Олга већ је „поништила“ брејк предности који је имала противница и пришла је на 2:3, затим је узела сервис гем и ушло се у резултатски егал.
Није се српска тенисерка на томе зауставила већ је настављена ревија брејкова! Олга је поново отела сервис Рускињи, а затим је потврдила брејк за 5:3.
Како до краја није било брејка Олга је славила резултатом 6:4 и пласирала се у осмину финала.
СПОРТ
Познати тренер указао на Новакову „слабу тачку“
Коментар