СРБИЈА

„Добро смо разумели поруку ЕП“: Вучић о именовању Тонина Пицуле за известиоца за Србију

Председник Александар Вучић изјавио је, поводом именовања Тонина Пицуле за новог известиоца Европског парламента за Србију, да не жели да жури са коментарима, али да је Србија добро разумела поруку ЕП.
Sputnik
„Знате да је Каја Калас, шефица за безбедност и спољне послове Европске уније. Главни човек је Матија Масикас, такође из Естоније. То је већ двоје њих из Естоније. Знате ко је главни човек, као известилац за такозвано Косово у Европском парламенту? Како чујем, управо сада биће постављен опет Естонац. А знате ли ко је шеф канцеларије Европске комисије на Косову? Опет Естонац. Много чудно, сложићете се. Баш им хвала. Али, добро, а нама дали Хрвата", констатовао је Вучић.
Он је рекао и да није проблем у томе што је Пицула Хрват, већ у његовим ставовима, наводећи да ће Србија разговарати и радити са Пицулом, па ће видети како ће то да буде.
„Али поруку смо разумели, биће занимљиво“, казао је Вучић новинарима после трилатералног самита са премијерима Словачке и Мађарске, Робертом Фицом и Виктором Орбаном.
Погледајте и:
Коментар