СПОРТ

Јелена Ђоковић: Новак је шампион народа

Јелена Ђоковић сматра да је далеко важнији Новаков статус међу обичним људима од бројних титула најбољег тенисера у историји „белог спорта”.
Sputnik
„Када видимо шта се дешава у свету, тенис је тако мала призма живота, али доноси срећу, радост и наду људима. Волим да га видим као шампиона обичних, а не богатих људи зато што је он обичан човек који потиче из врло скромне породице радника и сањара. Путујући по свету видите много људи који су инспирисани његовом причом, јер су и они слични њему“, истакла је Јелена у опширном разговору за аргентински „Насион“.
Нагласила је да је тенис је веома луксузан спорт који се готово искључиво повезује с богатим људима подсећањем на етимологију надимка „бели“.
„Ипак, Новакови навијачи су нормални људи са обичним пословима и не могу увек себи да приуште улазнице за његове мечеве. Зато, кад прођете улицом и видите раднике на градилишту или у било којој грани, вичу: ‘Хеј, Новаче!’ Сви га заустављају. Мислим да вам то даје снагу и енергију да наставите даље. Иако је већ све постигао, мислим да је његова најбоља победа бити првак народа. Да… Он је шампион народа“, подвукла је Јелена Ђоковић.
Новак је освојио 99 титула у синглу, од чега 24 грен слема, 40 мастерса, седам АТП финала, а овог лета је на све то додао и олимпијско злато са Игара у Паризу.
СПОРТ
Хитер: Звезда је квалитетнија од Динама
Коментар