РУСИЈА

Камала Харис: Ако Трамп победи на изборима, Путин ће седети у Кијеву

Камала Харис, кандидат демократа за председника САД и актуелни потпредседник изјавила је да ће руски лидер Владимир Путин „седети у Кијеву“ уколико победи њен републикански противкандидат Доналд Трамп.
Sputnik
„Трамп ће приморати Украјину да се преда у борби против агресора кршећи њен суверенитет. Ако би Доналд Трамп постао председник, Владимир Путин би седео у Кијеву“, рекла је Харисова током предизборног митинга у Мичигену.
Према њеном мишљењу, Трамп „дозвољава да се њиме лако манипулише ласкањем и љубазношћу“.
Она тврди да је њен главни ривал у изборној трци спреман да капитулира по питању сукоба у Украјини, као и да настоји да смањи учешће Вашингтона у међународним пословима.
„Да будемо јасни по том питању, посебно у вези са Украјином. Приступ Доналда Трампа би значио капитулацију", оценила је Харис.
Према речима демократскогпредседничког кандидата, „изолација је управо оно што Трамп жели, односно излазак из НАТО-а, остављање пријатеља Америке иза себе“.
Харисова је давала сличне изјаве и током телевизијске дебате у септембру.
Трамп је тада узвратио да његова противница у председничкој трци, упркос сусрету са украјинским руководством на безбедносној конференцији у Минхену почетком 2022. године, није успела да спречи избијање борби у Украјини, као и да би Путин „седео срећнији у Москви него што је сада“.
Подсетимо, амерички председнички избори одржаће се 5. новембра.
Погледајте и:
Коментар