РУСИЈА

Председник Думе о Самиту БРИКС-а: План Запада да изолује Русију пропао

План Вашингтона и Брисела да изолују Русију је пропао, земље желе да живе у мултиполарном и праведном свету, рекао је председник Думе Вјачеслав Володин коментаришући самит БРИКС-а у Казању.
Sputnik
„План Вашингтона и Брисела да изолују Русију је пропао. Време председника Бајдена, Макрона и канцелара Шолца је прошло. Земље желе да живе у мултиполарном и праведном свету у чијој основи су узајамно поштовање, суверена једнакост држава“, написао је Володин на Телеграм каналу.
Према његовим речима, Русија је постала место привлачења.
„У Казањ су због Самита БРИКС-а дошли представници 36 држава а 22 делегације су представљене на највишем нивоу. Русија је постала место привлачења“, навео је он.
Володин је рекао и да се за време Самита и на његовим маргинама доносе се одговорне одлуке.
„Привреде држава БРИКС-а које представљају практично половину становништва на планети, развијају се брзо и отпорне су. Удео БРИКС-а у светском БДП по паритету куповне моћи износиће на крају године 36,7 одсто, премашујући удео Г7. И та разлика ће само расти“, рекао је Володин.
Председник Думе је рекао и да присуство генералног секретара УН Антонија Гутереша у Казању потврђује да се улога БРИКС веома признаје у свету.
Погледајте и:
Коментар