СПОРТ

Радујко о навијачима Партизана: „Увредама на поруке стабилизације и сарадње?“

Бранко Радујко, генерални секретар ФСС-а истакао је после меча Партизана и Чукаричког да су се на стадиону Партизана чуле увреде и повици, упркос поруци стабилизације и сарадње којој се тежи у српском фудбалу.
Sputnik
Дуел Партизана и Чукаричког неколико дана пре објављивања термина привукао је огромну пажњу јавности у Србији, пре свега због промена у руководству до којих је дошло уочи утакмице против Чукаричког.
На трибинама је било око 20.000 хиљада људи, а Радујко је са делегацијом ФСС присуствовао утакмици између Партизана и Чукаричког, првој након смене руководства у Хумској и повратка навијача на јужну трибину.
„Очекивао сам добру, фудбалску, господску атмосферу на стадиону јер сви ових дана шаљемо поруку сарадње и стабилизације у српском фудбалу. Нажалост, са дела трибине смо опет чули узвике којима није место на фудбалским теренима, увреде на рачун председника државе која никада раније није оволико улагала у фудбал и у спорт генерално“, изјавио је Радујко.
Утакмицу у Хумској званично је испратило 17.156 навијача који су здушно бодрили црно-беле.
„Пре само недељу дана држава је спасила Партизан, када је био пред негативним мониторингом Уефа. Очекујем да ће ново руководство клуба успети у намери да решава нагомилане проблеме, а Фудбалски савез ће, засигурно, вредним и професионалним радом дати све од себе да на најбољи начин узврати држави, као и Уефа и Фифа који оволико подржавају српских фудбал“, рекао је Радујко.
Партизан је уписао четврти тријумф у низу и седми укупно у досадашњем делу Суперлиге Србије.
Коментар