РУСИЈА

Путин: Надам се да су ме чули

Руски председник Владимир Путин нада се да је до Запада стигло упозорење о томе, шта ће се десити ако дозволи Кијеву да гађа територију Русије.
Sputnik

„Нису ми ништа рекли о томе, али надам се да су чули. Јер, ми ћемо морати сами да донесемо неке одлуке“, рекао је Путин телевизији Русија 24.

Како је истакао, руско Министарство одбране размишља о различитим опцијама одговора на могуће ударе дугог домета на руску територију и понудиће различите опције.
По његовим речима, нападе ове врсте технички могу да изводе само официри НАТО-а, никако војници кијевског режима.
Руски председник Владимир Путин рекао је да дуж целе линије раздвајања руске трупе напредују и решавају постављене задатке. Темпо офанзиве се повећава. Група „Центар“ већ дуже време успешно напредује на красноармејском правцу. Последњих дана, руска војска се померила пет до шест километара.
Руски председник Владимир Путин је раније изјавио да земље НАТО-а сада разговарају, не само о могућој употреби западног оружја дугог домета од стране Кијева, већ одлучују да ли ће се директно укључити у украјински сукоб. Директно учешће западних земаља у украјински сукоб промениће његову суштину, Русија ће бити принуђена да доноси одлуке на основу претњи које јој се на тај начин стварају.
Прес-секретар руског лидера Дмитриј Песков рекао је да је изјава председника о последицама удара западног оружја дубоко на територију Русије крајње јасна и недвосмислена и да је стигла до правих адреса.
Погледајте и:
Коментар