РУСИЈА

Симоњан: БРИКС показао свету да Русија може боље да живи без хегемоније Америке

Главни уредник медијске групе „Русија севодња“, чији је Спутњик део, Маргарита Симоњан, изјавила је да је БРИКС показао свету да Русија може боље да живи без америчке хегемоније.
Sputnik
„Иако Русија јавно изјављује да БРИКС није против Запада, није против Сједињених Америчких Држава и тако даље, добро, нећу да оспоравам званичне изјаве Русије... Нисмо против њих. Ми смо сада без њих, без злог духа, да тако кажем. И некако нам је без њега боље“, истакла је Симоњан за телевизију „Русија 1“.
Она је навела да је током Самита у Казању одржала много састанака, укључујући и са новинарима. И они су јој рекли да ће се „свет поделити на пре и после овог самита“. Такође је приметила да нико није говорио о Украјини.
„И зачуђујуће је да су сви, барем они са којима сам ја разговарала, причали само о Америци. Нико ниједном није поставио питања о Украјини. Уопште. Нико се ниједном није заинтересовао шта је тамо, како стоје ствари, шта се дешава, зашто је почело и тако даље. Све брине само оно шта, пре свега, не само, него пре свега, оно што брине њих саме, а они сами су забринути због неправде, хегемоније и диктатуре Америке“, нагласила је Симоњан.
Према њеном мишљењу, самит је истовремено показао да „их свет више не слуша“.
Самит БРИКС-а у Казању одржан је од 22. до 24. октобра.
РУСИЈА
Амерички стручњак: БРИКС доказ да Русија нити је изолована, нити је на коленима
Погледајте и:
Коментар