МУЛТИМЕДИЈА

Од руског самовара до тибетанског чаја од путера: Како изгледају чајанке широм света /фото/

Међународни дан чаја обележава се сваког 21. маја. У наставку погледајте како изгледају церемоније испијања овог напитка широм света.
Sputnik
1 / 16

Посетиоци на 10. фолклорном и гастрономском фестивалу у Чељабинску

2 / 16

Девојка у позадини самовара се спрема да пије чај.

3 / 16

Служење чаја током Краљевског поподневног чаја инспирисаног Нетфликсовом серијом „Круна“, у замку Белвоар у Грантаму у Енглеској.

4 / 16

Време за чај на базену голф клуба Мелонс у Кардифу, Уједињено Краљевство, 1937. године.

5 / 16

Три шоље чаја и цветови лотоса. Церемонија испијања чаја.

6 / 16

Носећи француску беретку, док испија чај, становник Ханоја ужива у раним јутарњим ритмовима вијетнамске престонице.

7 / 16

Пар ужива у испијању чаја на броду на реци испод цветајућих трешњи у Јокохами, близу Токија.

8 / 16

Куми Икеда (лево) припрема чај за Јумико Такаду, Чијоко Огасавару и Кану Васаи током часа церемоније чаја који води Јумико Такада у Токију, Јапан. Куми Икеда практикује уметност церемоније чаја која је прожета традицијом дугом више од 1000 година, то је фина уметност презентације зеленог чаја, позната и као „Мача“.

9 / 16

Човек прави масала чај на уличној тезги у Махабалипураму, Мамалапурам, Индија.

10 / 16

Жена склапа породични чајник у Калкути, Индија, око 1950. године.

11 / 16

Ученици имају час вештина чаја у основној школи на Међународни дан чаја 21. маја 2021. у Хандану, провинција Хебеј у Кини.

12 / 16

Будизам у Кини - планина Емеј, провинција Сичуан. Представа којом се прославља успостављање Ши Јонг Шоуа, новог преподобног храмова Емеј. Церемонија чаја. Око 1900. године.

13 / 16

Мароко, конобарица сипа марокански чај од менте у чашу са висине.

14 / 16

Мароканска церемонија чаја од менте у јуну 1936. у Мароку.

15 / 16

Ламе пију чај од путера док гледају представу верског Плеса вила у манастиру Ташилунпо 7. октобра 2005. у Шигадзеу, Тибетска аутономна област, Кина.

16 / 16

Тибетански сељаци застају у свом послу ради мало освежења, 12. септембра 1933. Цампа се припрема додавањем комада путера и шаке прженог јечменог брашна у чинију чаја. Она је за Тибет оно што је пиринач за Кину.

Коментар