Знамо ли шта једемо, да ли је палмино уље једини проблем

Sputnik
Потрошачи у Србији би од 1. августа требало да буду сигурни да ће када купе путер заиста и добити то, а не мешавину путера и маргарина. Тада ће ступити на снагу уредба о декларисању млечних производа који у себи садрже палмино или нека друга биљна уља, која су била потурана у различите млечне производе.
Знамо ли, заправо, шта једемо? Колико је декларација веродостојан показатељ порекла једне намирнице и онога што је чини? Зашто је Лабораторија за испитивање и контролу квалитета млека, изгарђена у сарадњи са ЕУ, почела са пробним радом још јануара 2018. године, а до данас није добила акредитацију? Ко од тога има користи, а ко штету – осим потрошача?
О томе у новом издању емисије „Енергија Спутњика“ разговарају Марко Драгић из Националне организације потрошача Србије и новинарка Мира Канкараш Тркља.
Коментар