Овај потез потврђује план који је прошле недеље најавио председник Доналд Трамп, најављујући значајну промену за америчко тржиште.
Иако компанија већ користи обичан шећер у многим деловима света, деценијама се у Сједињеним Државама ослањала на кукурузни сируп као јефтинију алтернативу. Сада се, чини се, враћа традицији, барем са једном линијом производа.
Доналд Трамп је прошле недеље написао на друштвеним мрежама: "Разговарао сам са Кока-Колом о коришћењу правог шећера од трске у кока-коли у Сједињеним Државама и они су пристали да то ураде. Ово ће бити веома добар потез, видећете. Једноставно је боље!"
Трамп је покренуо питање са извршним директором компаније још у јануару, а наводно је у разговор укључио милијардера, узгајивача шећерне трске и главног политичког донатора Хозеа Фанџула.
Иако је Трампов министар здравља Роберт Ф. Кенеди Млађи изразио забринутост због здравствених ризика повезаних са кукурузним сирупом, стручњаци истичу да не постоје јасни нутритивни разлози за фаворизовање једног заслађивача у односу на други, пише Би-Би-Си.
Кока-Кола је у свом кварталном извештају инвеститорима потврдила да ће на јесен лансирати понуду направљену од америчког шећера од трске.
Нагласила је да ће нови производ допунити постојећу линију и понудити купцима већи избор.
"Свакако желимо да искористимо цео асортиман доступних опција заслађивања тамо где постоји преференција потрошача", рекао је извршни директор Џејмс Квинси.
Напоменуо је да компанија већ користи шећер од трске у неким својим америчким производима, као што су лимунада, кафа и витаминске воде.
Погледајте и: