„Ламборгини“ се укључује у борбу против короне

© Sputnik / Александр Кряжев / Уђи у базу фотографијаЗапуск производства тканевых масок в Новосибирской области
Запуск производства тканевых масок в Новосибирской области - Sputnik Србија
Пратите нас
Италијански произвођач спортских аутомобила „Ламборгини“ објавио је да ће део својих производних хала у Сант Агати Болоњезе преуредити за шивење хируршких маски и медицинских штитника за лице, наводи се на сајту компаније.

Средства за медицинску заштиту ће се испоручивати болници Сант'Орсола-Малпиги из у Болоњи, чији се лекари боре против пандемије КОВИД-19 у сарадњи са Универзитетом у Болоњи.

​„У ванредним ситуацијама попут ове која се сада дешава, осећамо потребу да дамо конкретан допринос. Због тога смо одлучили да подржимо болницу Сант'Орсола-Малпиги, институцију са којом имамо вишегодишњу сарадњу... Победићемо заједно у овом рату, радећи заједно, подржавајући оне који су свакодневно у првим редовима битке са овом пандемијом“, рекао је генерални директор компаније Стефано Доменикали.

Очекује се да ће фабрика производити 1.000 масака и 200 штитника за лице дневно.

Радница шије заштитну маску - Sputnik Србија
„Гучи“, „Сен Лоран“ и „Баленсијага“ праве маске за болнице

Италија је на првом месту у Европи по броју заражених вирусом корона. Према званичним подацима, тренутно је забележено више од 105 хиљада регистрованих случајева нове врсте вируса, од чега је умрло више од 12 хиљада људи.

Светска здравствена организација прогласила је 11. марта пандемију нове коронавирусне инфекције КОВИД-19 која је до сада захватила 180 земаља света. Према последњим подацима, у свету је забележено више од 859 хиљада случајева заразе, од којих се 178 хиљда излечило, а умрло више од 42 хиљаде људи.  

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала