- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Историја – три злата за српске боксерке у једном дану!

© Фото : БСС/Драгана СтјепановићСара Ћирковић
Сара Ћирковић - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2024
Пратите нас
Српска боксерка 19-годишња Сара Ћирковић освојила је златну медаљу у категорији до 54 килограма, на свом дебитантском наступу на Европском првенству, одржаном у Београду. Она је у финалу убедљиво добила Румунку Лакрамјору Перијок.
У виш наврата Сара је слала далеко искуснију противницу на под. Већ у првој рунди Румунки је судија одбројавао након снажног и прецизног ударца од стране 19-годишње српске боксерке. И средином друге рунде Ћирковићева је задала снажан директ право у нос за ново судијско бројање, и већ тада се могло наслутити да се Србији смеши историјско злато у сениорској конкуренцији.
Тако је и било!
Срећна и поносна била је Сара Ћирковић која је исписала историју Србије, у виду првог злата икада на неком великом такмичењу у сениорској конкуренцији.
Под налетом адреналина и емоција које су је носиле, дала је једно прилично храбро обећање – биће меда на Олимпијским играма у Паризу.
„Меч је био јако добар. Задовољна сам. Добра противница, добар темпо. Очекивала сам тежак меч. Оно што могу да обећам за Игре у Паризу, јесте да ћу се добро спремити, тако да очекујте медаљу“, поручила је сјајна српска боксерка Сара Ћирковић.
Одмах после Саре, Србији су стигла још два злата. Наталија Шандрија и Кристина Калухова такође су освојиле најсјајнија одличја. Друго злато Србији обезбедила је Наталија Шандрина и то победом над Рускињом Нуне Астријан (4:1) у категорији до 60 килограма, док је треће злато стигло од Кристине Калухове у категорији до 63 кг, победом 3:2 на Еленом Бабичевом из Русије.
Председник Међународног олимпијског комитета Томас Бах након конференције за медије у седишту МОК-а у Лозани - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2024
СПОРТ
Претња руским спортистима: „За истицање симбола – дисквалификација“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала