- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Пољски министар: Нећемо слати своју војску у Украјину

© AFP 2023 / LUDOVIC MARINЦентар Варшаве
Центар Варшаве - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2024
Пратите нас
Пољска се не припрема и неће слати своје трупе у Украјину, изјавио је новинарима министар националне одбране земље Владислав Косињак-Камиш.
„Овај концепт (слања трупа у Украјину) представио је господин председник Емануел Макрон пре неколико месеци, Пољска се не припрема и неће слати пољске трупе у Украјину“, рекао је Косињак-Камиш.
Истовремено је додао да ће Пољска наставити да пружа војну помоћ Украјини, посебно кад је у питању обука припадника украјинске војске и испоруком оружја.
„Помагаћемо Украјини обучавањем украјинских војника у нашој земљи, испоруком технике, учешћем у коалицијама за помоћ Украјини“, прецизирао је пољски министар.
Француски председник Емануел Макрон недавно је у интервјуу за „Економист“ изјавио да не искључује могућност да, на захтев Кијева, пошаље трупе у Украјину, уколико Русија пробије линију фронта. Према његовим речима, „многе земље ЕУ“ су се сложиле са мишљењем Париза о овом питању.
Лидер демократске мањине у Представничком дому америчког Конгреса Хаким Џефрис изјавио је у понедељак да ће случају пада Украјине Сједињене Америчке Државе можда морати да се умешају у сукоб ангажовањем својих трупа.
Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2024
РУСИЈА
Медведев: Улазак западних трупа у Украјину изазваће одговор Москве и светску катастрофу
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала