- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Амерички конгресмен: САД би могле да пошаљу војску у Украјину

© AFP 2023 / JAM STA ROSAАмерички војници укрцавају се у авион
Амерички војници укрцавају се у авион - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2024
Пратите нас
У случају пада Украјине, Сједињене Америчке Државе ће можда морати да се умешају у сукоб ангажовањем својих трупа, изјавио је лидер демократске мањине у Представничком дому америчког Конгреса Хаким Џефрис у интервјуу за „Си-Би-Ес њуз“.
„Не можемо дозволити да Украјина падне, јер ако падне, постоји велика вероватноћа да ће Америка морати да се умеша у сукоб – не само нашим новцем, већ и нашим војницима“, рекао је он.
Према његовим речима, у Републиканској партији јача проруска фракција која не жели да подржава Украјину и „из неког разлога сматра да Русија није непријатељ САД“. Главни поборник ове политике у Представничком дому је републиканка Марџори Тејлор Грин, додао је он.
Француски председник Емануел Макрон недавно је у интервјуу за „Економист“ изјавио да не искључује могућност да, на захтев Кијева, пошаље трупе у Украјину, уколико Русија пробије линију фронта. Према његовим речима, „многе земље ЕУ“ су се сложиле са мишљењем Париза о овом питању.
Кремљ је касније приметио да су обратили пажњу на Макронове речи. Такође су нагласили да један број земаља које учествују на париском догађају о Украјини „прилично трезвено процењују потенцијалне опасности таквих корака и потенцијалне опасности од директног умешаности у сукоб“, као и да то „апсолутно није у интересу тих земаља и да оне морају бити свесне тога“.
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала