- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Међедовић славио – Кецмановић надиграо Американца у „вечном граду“

© AP Photo / Asanka Brendon RatnayakeМиомир Кецмановић
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2024
Пратите нас
Хамад Међедовић, млади српски тенисер, пласирао се у друго коло мастерса у Риму победом над Аустралијанцем Алексејем Попирином резултатом 6:3, 6:2. Потом је Миомир Кецмановић надиграо Американца Брендона Накашиму са 2:0 (6:4, 6:4) и тако заказао сусрет са Каспером Рудом у другој рунди.
Није Хамад Међедовић имао превише среће на жребу, али испоставило се да је 42. рекет света лак залогај за талентованог српског тенисера.
Сигуран и самоуверен Хамад играо је одлично у првом сету. На свој сервис противнику је допустио свега неколико поена, док је он са друге стране само вребао шансу да запрети Попирину.
Прилику за брејк добио је у шестом гему и одмах је искористио. Своје сервисе је сачувао и освојио је први сет.
Пуцао је Међедовић од самопоуздања, погађао је све што је желео, а то је резултирало брејком у првом гему другог сета! Српски тенисер поново је тешко допуштао Аустралијанцу поене на свој сервис и сигурно је корачао ка великој победи.
Није му био довољан један брејк, напао је Попирина страшним форхендом и тако направио и други!
Сјајни Хамад уписао је једну од највећих и најбољих победа у каријери, а у другом колу очекује га меч против Алехандра Давидовича Фокине.
Успешан низ наших тенисера наставио је Кецмановић који је надиграо Накашиму.
Кецмановић је славио у два сета, за сат и 38 минута ефективне игре. Српски тенисер је по распореду требало да игра у среду. Чекали су он и Брендон Накашима, као и многи други, и нису дочекали да изађу на терен. Меч је и у четвртак био прекинут кишом, између два сета.
У оба сета Кецмановић, који је 58. на свету, правио је брејк код резултата 2:2 и тако сломио отпор 23-годишњег Американца, 72. на АТП листи.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2024
СПОРТ
Новак: „Највише се спремам за Ролан Гарос, Олимпијске игре и Вимблдон“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала