- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Три „сребрна Орла“ играју Фајнал-фор: Грци и Турци славе Србе

© Sputnik / Лола ЂорђевићМарко Гудурић
Марко Гудурић - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2024
Пратите нас
Спектакуларне борбе за Фајнал-фор Евролиге су иза нас, а иако нећемо гледати српске клубове имаћемо прилике да навијамо за српске репрезентативце. Марко Гудурић био је важан фактор у победи Фенербахчеа над Монаком, док су са друге стране Никола Милутинов и Филип Петрушев водили Олимпијакос до победе над Барселоном.
Правили су Партизан и Црвена звезда тимове за Фајнал-фор Евролиге, али до те фазе такмичења нису стигли. Најбоља четири тима ове сезоне су Реал Мадрид, Фенербахче, Панатинаикос и Олимпијакос.
Три српска репрезентативца, освајачи сребрне медаље на Светском првенству, играће Фајнал-фор! Марко Гудурић је у пет утакмица против Монака постигао укупно 51 поен. Само у другом мечу није био двоцифрен, док је пети одиграо сјајно и завршио га са 10 поена, три скока и три асистенције, а на терену је био 27 минута.
Током целе сезоне просечно је бележио 9,1 поен, 2,5 скокова и исто толико асистенција.
Гудурић и Фенербахче полуфинале ће играти против Панатинаикоса који је претходно елиминисао Макаби.
Осим Марка, пласман су са Олимпијакосом обезбедили Никола Милутинов и Филип Петрушев.
Милутинов је засијао у петој утакмици против Барселоне! Српски центар остарио је дабл-дабл учинка са десет поена, десет скокова и две асистенције. Није у свакој утакмици током ове серије имао велику улогу, али када је било најпотребније био је ту и срушио је Барселону. Током сезоне бележио је осам поена, 5,7 скокова и 0,8 асистенција.
Одличан је током плеј-офа и Филип Петрушев који је у пет мечева са Барселоном остварио исти број поена као Гудурић. Највише је допринео тиму у трећој утакмици када је убацио чак 16 поена.Просечно је у регуларном делу сезоне бележио 6,6 поена, 3,5 скокова и 0,6 асистенција.
Грчки тим ће се за финале борити против Реал Мадрида.
Сва тројица српских кошаркаша могу да се похвале добром формом, а њихово учешће на Фајнал-фору изузетно је велики успех јер су у томе имали великог удела.
Полуфинални мечеви играју се у Берлину у периоду од 24. до 26. маја.
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2024
СПОРТ
Међедовић славио – Кецмановић надиграо Американца у „вечном граду“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала