- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров: Борићемо се против исламофобије и русофобије у свету

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Уђи у базу фотографијаРуски министар спољних послова Сергеј Лавров на Фестивалу младих у Сочију
Руски министар спољних послова Сергеј Лавров на Фестивалу младих у Сочију - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2024
Пратите нас
Русија и Организација исламске сарадње настављају борбу против исламофобије, хришћанофобије и русофобије у свету, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров у обраћању учесницима Форума младих дипломата земаља Организације.
Конференција се одржава на маргинама међународног економског форума „Русија – исламски свет: КазањФорум“.
„Спремни смо да наставимо заједно са Организацијом исламске сарадње да доприносимо међурелигиозном и међукултурном дијалогу, да штитимо заједничке духовно-моралне вредности светских религије, да с еборимо против исламофобије, хришћанофобије, русофобије и других облика расне и етнокултурне нетрпељивости“, истакао је дипломата.
Он је подсетио да је Русија највећа евроазијска сила и да одржава поштене односе са муслиманским земљама, засновану на узајамном поштовању.
Форум, чији програм обухвата 125 тематских панел дискусија у 12 различитих области, одржава се у Казању у Међународном изложбеном центру „Казањ Експо“ и трајаће до 19. маја. Како се наводи, кључна тема је „Поверење и сарадња“.
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала