- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

У Казању се одржава економски форум „Русија – исламски свет: Казањфорум“

© АНО "Дирекция спортивных и социальных проектов" / Уђи у базу фотографијаМеђународни економски форум „Русија – исламски свет: КазањФорум“
Међународни економски форум „Русија – исламски свет: КазањФорум“ - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2024
Пратите нас
У Казању се одржава Међународни економски форум „Русија – исламски свет: КазањФорум“, чији програм обухвата 125 тематских панел дискусија у 12 различитих области.
Форум се одржава у Међународном изложбеном центру „Казањ Експо“ и трајаће до 19. маја. Како се наводи, кључна тема је „Поверење и сарадња“.
Пословни програм ће објединити 12 области: међународна сарадња, економија, туризам, бизнис, наука и технологија, исламске финансије и инвестиције, спорт и друге. Програм обухвата 125 тематских панела уз учешће стручњака из руских региона, земаља Организације исламске сарадње и других земаља, саопштили су организатори.
У оквиру форума ће, између осталог, бити одржана међународна конференција групе за стратешку визију „Русија – исламски свет“ на тему праведног мултиполарног светског поретка и безбедног развоја, састанак стручног савета о спровођењу експеримента о партнерском финансирању, Панел дискусије ће водити Међународни форум трговинско-индустријских комора исламских земаља и Руски извозни центар. Одржаће се састанци међувладиних комисија.
Пленарна седница ће бити одржана одржати 17. маја. Експерти ће размотрити изгледе за сарадњу Русије и земаља Организације исламске сарадње у различитим областима и сумирати резултате форума.
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала