„Подгоричка господа“ изазовом освајају свет: Ја сам лице са улице и не дам светиње! /видео/

© Фото : FB/Podgorička gospodaПародица Ђуришић
Пародица Ђуришић - Sputnik Србија
Пратите нас
Интернет изазов „Подгоричке господе“ осваја свет. У тренуцима када црногорски народ исписује историју бранећи српске светиње, а истину и дешавања нису у прилици да прате на телевизији, људи су се масовно окренули друштвеним мрежама.

Преко њих су симболи протеста против отимања цркви и манастира постали полицајац Милоје Шћепановић, па ватрогасци из Бара, па „тробојка“, па штрумпфови, а последњих неколико дана изазов којим људи шаљу позив осталима да се виде на литијама.

Све је већи број оних који га прихватају, а изазов је прешао границе Црне Горе и стигао чак до Чилеа и провинције Асен. Одатле се јавио јеромонах Никита Вулић, који је дао подршку црногорском народу и честитао му на достојанствености, храбрости и честитости, и додао како је својом молитвом задивио читав православни свет.

Подршка је стигла и из Турске, а снимак је забележен испред Аја Софије.

Изазову су се прикључио и доктор Данило Јокић, који је, цитирајући стару јеврејску пословицу, рекао: „Нема места за бога у ономе који је пун себе“, и позвао људе да сви заједно иду на литије.

Такође, на изазов је одговорио и игуман манастира Дајбабе Архимадрит Данило (Бел).  И његова порука је јасна — видимо се на литијама.

Позив на литије упутио је и православни лутак Животије Утешановић. Он је, између осталог, поручио: „Ја сам лице са улице Црне Горе, али и са улице Србије и свуда где се моли богу да се сачувају наше светиње“. 

Велики је и број дечака и девојчица који си су огласили и позвали људе да шетају и не дају светиње.

Поред појединаца, овај занимљиви изазов је окупио и целе породице које су се радо одазвале. У видео клипу пред вама породица Ђуришић позива на одбрану светиња са све иконом и српском заставом.

А у свом стилу, позив народу је упутио и Владо Павићевић, момак који снимцима из свог дрона овековечује историју коју Црна Гора достојанствено испусије последњих два месеца. 

А све је почело испред Саборног храма Христовог Васкрсења, када је Миливоје Брџа Брковић у име „Подгоричке господе“ започео причу која је веома брзо имала добар одзив.

Видећемо до којих ће све меридијана да се прошири идеја одбране српских светиња.

Претходно је Спутњик са Миловојем Брџом Брковићем разговарао после изласка из притвора због фарбања тробојке на Златици.

Све о борби за одбрану српских светиња у Црној Гори пратите на Спутњику.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала