Политика приватности

Када користите портал и апликације Sputnik, различите врсте података у вези са Вашим активностима могу постати доступне, или бити с намером прикупљане, од стране Sputnik портала или трећих лица, односно компанија које за Sputnik обављају услуге статистичког праћења и анализа. Неки од ових података могу бити директно повезани са вама лично, а неки не.
Sputnik је посвећен заштити тих података и нема намеру да сазнаје биле какве приватне или личне податке о било коме, осим података који омогућавају пружање квалитетније услуге или омогућавају анализу доступности садржаја које објављујемо, или праћенње функционисања наших прозвода на web /mobile платформама.
Које податке прикупљамо:
- Вашу e-mail адресу, и друге податке о вама (на пример: username, лично име, адресу, број телефона) за које се очекује да их добровољно унесете у поља тј. попуните, или одлучите да нам их поверите, током процеса регистрације на порталу sputniknews.com или приликом директног контакта са нама путем линка за Feedback form (ћирилица)/(latinica)
- Информације прикупљене путем cookies-а похрањених на вашем уређају или компјутеру; они нам омогућавају да препознамо да сте то баш ви, сваки пут када се вратите на неки од Sputnik портала. (Можете променити подешавања свог browser-а уколико желите да промените жељену конфигурацију у вези са приватношћу и употребом cookies-а)
- Било који податак о себи који одлучите да јавно изнесете у процесу остављања коментара на Sputnik порталима
- Листу ваших омиљених чланака, у случају да одлучите да такву листу формирате у свом Sputnik профилу (ћирилица)/(latinica)
- Било који податак о себи који одлучите да откријете током e-mail комуникације са нама
- Личне податке који нам постају доступни када приступите нашим садржајима, или користите наше апликације уз посредовање других портала и платформи (нпр. социјалних мрежа)
- Вашу ИП адресу, као и податке о вашем претраживачу, типу оперативног система, типу мобилног или ручног уређаја са којег приступате Sputnik порталима и апликацијама
- Податке који не могу бити директно лично идентификовани, или податке које прикупљају трећа лица / компаније у наше име, како би пратиле понашање посетилаца Sputnik портала и формирале статистичку анализу; она обухвата податке о локацијама са којих се нашим порталима приступа, као и податке о прегледаном садржају.
Sputnik портали и апликације могу садржати линкове ка сајтовима и порталима чији су власници трећа лица, или су под контролом трећих лица. Молимо вас да имате у виду да Sputnik не може сносити одговорност за одредбе политике приватности таквих извора информација.
На који начин можемо употребити личне податке:
- Да вам понудимо дигиталне садржаје
- Да додатно персонализујемо ваше Sputnik искуство
- Да од вас примимо коментаре или feedback и пошаљемо вам одговор
- Да вас контактирамо у вези са било чиме што Sputnik од вас прими као комуникацију
- Да анализирамо понашање корисника, како бисмо унапредили дигиталне производе
- Да зауставимо покушаје прекида или ометања рада наших портала и апликација
- Да спречимо кршење Sputnik правила о о слању, тј. постављању коментара.
Откривање личних података
Информације о вама биће чуване у тајности, осим у ситуацијама у којима откривање података захтевају или дозвљавају закони Руске Федерације, међународни закони, или закони трећих земаља.
Ово су случајеви у којима може доћи до тога да Sputnik открије нечије личне податке:
- када је откривање података резултат пристанка власника тих података и власник нема ништа против процесуирања података;
- када откривање личних података захтевају правосудни органи у складу са законима Руске Федерације, међународни закони или закони трећих земаља;
- када је откривање података неопходно како би Sputnik или нека трећа страна заштитили своја законска права и интересе, или с циљем да остваре значајну добит за друштво у целини, под условом да не укључује кршње права и слобода власника личних података;
- у другим случајевима које прописују закони Руске Федерације, међународни закони или закони трећих земаља.
Sputnik ће се потрудити да ваши лични подаци не буду неовлашћено доступни трећим лицима, и употребиће сва расположива средства да те податке заштити. Међутим, будући да пренос било које врсте података путем интернета никада није 100 одсто сигуран, не можемо да вам пружимо никакве гаранције по овом питању и молимо вас да будете пажљиви када је посреди откривање било каквих осетљивих или поверљивих информација.
Промене
Sputnik задржава право да с времена на време допуни или измени ову Политику приватности. Саветујемо вам да повремено проверите садржај овог документа. Уколико имате било какав коментар или питање, слободно нас контактирајте путем линка за Feedback form (ћирилица)/(latinica).
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала