00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
17:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
21:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
07:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
„Розанов“
20:30
30 мин
МОЈ ПОГЛЕД НА РУСИЈУ
Ауторска емисија Љубинке Милинчић
21:30
30 мин
ЈучеДанас
На програму
Реемитери
Студио Б99,1 MHz, 100,8 MHz и 105,4 MHz
Радио Новости104,7 MHz FM
Остали реемитери

На палачинке код Захарове уочи поста /фото/

© Sputnik / Валерий Мельников / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија на прослави Масленице након брифинга
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија на прослави Масленице након брифинга - Sputnik Србија
Пратите нас
Након брифинга портпаролке Министарства спољних послова Русије Марије Захарове, новинаре су почастили палачинкама, јер се у Русији ове седмице слави Масленица - древни словенски празник, када цела земља пече палачинке.

Традиционалне палачинке с квасцем, као и оне тање спремљене су према рецептима из разних региона Русије. Гостима су били на располагању и џем од брусница, мед и друге посластице.

Празник Масленица се слави седам дана уочи великог постаБлини (палачинке) главно су јело у дане Масленице. Оне симболизују сунце и долазак пролећа. По традицији, прва палачинка прави се за покој душе свих умрлих и носи се на гробље или се даје сиромашнима, а  затим почиње право кулинарско надметање у спремању палачинки: праве се од хељдиног, ражаног, овсеног, пшеничног брашна… Једу се за доручак, ручак и вечеру. Служе се са икром, лососом, печуркама, сметаном (павлаком), медом, слатким или џемом. Уз њих се испија чај или млеко. Свака породица има своју рецептуру прављења палачинки, која се преноси са генерације на генерацију

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала