00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
ОД ЧЕТВРТКА ДО ЧЕТВРТКА
20:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
20:30
30 мин
МОЈ ПОГЛЕД НА РУСИЈУ
21:00
30 мин
МОЈ ПОГЛЕД НА РУСИЈУ
07:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
Без сарадње Срба и Руса нема остварења словенског сна
16:00
30 мин
ОД ЧЕТВРТКА ДО ЧЕТВРТКА
Хоће ли бити Трећег светског рата
17:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
„Дуалност Милене Павловић Барили“
17:30
30 мин
ЈучеДанас
На програму
Реемитери
Студио Б99,1 MHz, 100,8 MHz и 105,4 MHz
Радио Новости104,7 MHz FM
Остали реемитери

Нова правила за кафиће и ресторане: Гости не морају да носе маске, дезинфекција обавезна

Пратите нас
Кафићи и ресторани у Србији од понедељка би требало да почну да раде после дуже паузе услед кризе са вирусом корона. Међутим, мораће да поштују нова правила која ће важити и за госте и за угоститеље.

Поједини угоститељеи већ су добили од надлежних служби нова правила која ће морати да се поштују како би се избегла зараза новим вирусом корона.

Правил за госте

Гости неће морати у угоститељском објекту да носе рукавице и маске, будући да једу и пију, али је обавезна дезинфекција на улазу.

Локали ће на улазу морати да имају тзв. дезо баријеру, односно сунђер натопљен раствором дезинфекционог средства, или друге видове ове баријере, којим се дезинфикује обућа.

Ублажавање мера: Кафићи се отварају 4. маја, градски превоз и тржни центри четири дана касније

Такође, на улазу у кафић или ресторан мораће да стоји дезинфекционо средство за руке на бази алкохола, било као гел, влажне марамице или ручна прскалица.

То ће бити обавезно и на улазу у башту, уколико гости улазе у објекат у тоалет.

Иста дезинфекциона средства мораће да стоје и на столовима, односно на местима предвиђеним за госте, како би гости могли да их користе.

Повећана је и социјална дистанца унутар кафића и ресторана, као и у баштама,

Угоститељски објекти моћи ће да приме једног госта за седеће место на 3,5 квадрата површине. У баштама гости могу бити нешто збијенији, па један долази на 2,5 квадрата, док је до сада било обавезно да један гост мора да има 1,5 квадрат.

Угоститељски објекти мораће да мењају и изглед тоалета, те ће бити обавезни бесконтактни дозери за сапун и руке.

Правила за запослене

Поред правила која се односе на госте, угоститељи ће морати да поштују и нове прописе када је у питању сам рад локала, односно рад запослених и достава робе.

Празна башта кафића у Београду - Sputnik Србија
Паравани и удаљени столови: Како ће изгледати кафићи и ресторани кад прораде по шпанском моделу

Запослени ће морати да носе маске и рукавице у сервисном и производном делу за време рада. Такође, обавезни су да носе униформе које се сваког дана перу на 90 степени и пеглају.

И када су запослени у питању, дезинфекција је важан део нових мера. Такође су обавезне дезо баријере на улазе у просторије које користе само запослени, као и дезинфекција обуће алкохолним дезинфекционим средством.

И добављачи који достављају робу мораће да прођу дезинфекцију обуће и руку при достави робе.

Када приме робу, запослени ће прво морати да дезинфикују паковање у ком је донета, које одмах бацају у смеће, а потом и да дезинфикују саму робу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала