00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
НОВИ СПУТЊИК ПОРЕДАК
17:00
60 мин
ОД ЧЕТВРТКА ДО ЧЕТВРТКА
20:00
60 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
21:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
07:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
Ранко Радовић: Градимо културни мост између Србије и Шпаније
16:00
30 мин
ОД ЧЕТВРТКА ДО ЧЕТВРТКА
Велики лом у Бриселу – Србија показала зубе
17:00
60 мин
МИЉАНОВ КОРНЕР
Перуничић – отворено о фудбалу, кошарци, Жељку, рукомету, репрезентацији, каријери, брату
20:00
60 мин
ЈучеДанас
На програму
Реемитери
Студио Б99,1 MHz, 100,8 MHz и 105,4 MHz
Радио Новости104,7 MHz FM
Остали реемитери
 - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Праве се по посебном рецепту: Чувене туријске кобасице на београдској пијаци

CC0 / Pixabay / Кобасице — илустрација
Кобасице — илустрација - Sputnik Србија, 1920, 28.01.2023
Пратите нас
Чувене туријске кобасице, које се припремају по посебном рецепту, данас су стигле на београдску „Ђерам“ пијацу у оквиру међународног фестивала кобасица који се сваке године одржава у бачком селу Турија код Србобрана. Љубитељи свежих и сувих кобасица формирали су редове како би могли да их пробају и купе.
Жељко Пупић из Удружења кобасицијада Турија изјавио је да је интересовање велико и да ће се туријска кобасица у наредним данима наћи и на штандовима пијаца у Сомбору, Суботици и Новом Саду.
„Интересовање Београђана за туријску кобасицу је велико, од јутра се стварају редови“, рекао је Пупић за Танјуг.
Он је додао да ће 25. фебруара, на манифестацији у Турији, бити представљена кобасица дужине 2.039 метара и подсетио да је због дужине та кобасица ушла и у Гинисову књигу рекорда.
Београђани ће током данашњег дана моћи да пробају суву и кобасицу на роштиљу, а Пупић истиче да се она спрема по посебном рецепту, откривеном пре 39 година.
„За прављење оваквих кобасица потребно је квалитетно месо, сланина, квалитетна паприка, со, бибер, бели лук, а детаљни рецепт нећемо откривати“, казао је Пупић.
Он је подсетио да се у Турији од 24. до 26. фебруара одржава традиционална манифестација „Кобасицијада“ на којој ће бити представљена најдужа кобасица.
„Позивам све људе добре воље, Београђане и све из Србије да дођу код нас на манифестацију“, казао је Пупић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала