- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Приведен председник ревизорског одбора Луке Бар

CC0 / Pxhere / Лисице
Лисице - Sputnik Србија, 1920, 23.04.2023
Пратите нас
Подгоричка полиција је по налогу вишег државног тужилаштва привела М. О. (35), председника ревизорског одбора Луке Бар, због сумње да је извршио кривично дело изазивање националне, расне и верске мржње, саопштено је из подгоричке полиције. Након саслушања одређен му је притвор од 72 сата.
У извештају РТЦГ се наводи да је М. О. вређао Бошњаке на друштвеним мрежама, а општински одбор Бошњачке странке Бар позвао је полицију и тужилаштво да хитно реагују.
"Подгоричка полиција је јуче, поступајући по пријави да је М.О. на једној друштвеној мрежи поставио две објаве које су садржале увреде на верској основи, предузела мере и радње из своје надлежности и од М.О. прикупила обавештења о околностима наведених објава", саопштила је полиција.
Одбор директора и менаџмент Луке Бар оградио се од објава председника ревизорског одбора компаније и најавио да ће одмах бити инициран поступак за његово разрешење са функције.
У луци Бар, као и у граду Бару, данас се, слави рамазански Бајрам, као што су се славили и католички Ускрс и православни Васкрс, поручују из ове компаније.
"Све празнике заједно славимо, поштујемо и уважавамо, стога један субјективни, приватни став професионално ангажованог лица, сигурни смо, неће ни пореметити, ни променити функционисање наше компаније", наводи се у саопштењу одбора директора и менаџмента Луке Бар.
Истовремено руководство Луке Бар апелује на све учеснике јавног и политичког живота у Црној Гори да се овај случај не политизује, не инструментализује у дневно-политичке сврхе и да никако не послужи за било какво подизање тензија током мирних, празничних дана.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала