- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска и сиријска авијација уништиле штаб терористичке групе Нусра фронт /видео/

© Sputnik / Валентин Капустин / Уђи у базу фотографијаРуски војни авион Су-34
Руски војни авион Су-34 - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2023
Пратите нас
У подручју Идлиба Идлиба, руска и сиријска војска уништиле су штаб терористичке групе Нусра фронт (терористичке организације забрањене у Русији), саопштио је контраадмирал Вадим Кулит, заменик начелника руског Центра за мирење зараћених страна у Сирији.
„У подручју града Идлиба, заједничким нападом руског Ратног ваздухопловства и Ратног ваздухопловства Сирије уништен је штаб терористичке групе Нурра фронт. У њему су се налазила лица, умешана у организовање и извођење диверзија и терористичких напада на сиријске владине снаге и цивилно становништво“, рекао је Кулит.
Према речима контраадмирала, противтенковска вођена ракета је испаљена са положаја илегалне оружане групе у области ​насеља Урум ел Сугра у провинцији Алеп и погодила возило Оружаних снага Сирије. У нападу, један сиријски војник је погинуо, а четири рањена.
„Авијација такозване међународне антитерористичке коалиције коју предводе Сједињене Државе наставља да ствара опасне ситуације на небу Сирије, изводећи летове који крше деконфликтне протоколе и ваздушни простор Сирије“, рекао је Кулит.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала