00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
ОД ЧЕТВРТКА ДО ЧЕТВРТКА
20:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
20:30
30 мин
МОЈ ПОГЛЕД НА РУСИЈУ
21:00
30 мин
МОЈ ПОГЛЕД НА РУСИЈУ
07:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
Без сарадње Срба и Руса нема остварења словенског сна
16:00
30 мин
ОД ЧЕТВРТКА ДО ЧЕТВРТКА
Хоће ли бити Трећег светског рата
17:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
„Дуалност Милене Павловић Барили“
17:30
30 мин
ЈучеДанас
На програму
Реемитери
Студио Б99,1 MHz, 100,8 MHz и 105,4 MHz
Радио Новости104,7 MHz FM
Остали реемитери
 - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Пресекао сендвич на пола да би га поделио с пријатељем, па морао да плати накнаду ресторану

© Fotolia / Olga NayashkovaСендвич
Сендвич - Sputnik Србија, 1920, 10.08.2023
Пратите нас
Туриста у престижном италијанском региону језера Комо, био је изненађен након што је приметио на свом рачуну да му је наплаћено додатних два евра у ресторану, зато што је сендвич пресекао на пола.
Неименовани човек, који је дошао у посету из оближњег Милана, наручио је вегетаријански сендвич са помфритом, у бару на северном делу језера, поделио га с пријатељем и платио рачун без приговора, али је касније на Трипадвајзеру објавио негативну рецензију, пренео је „Њујорк Пост“.
Власница Кристина Бијаки рекла је за италијански лист „Ла Република“ да „додатни захтеви коштају“.
„Морали смо да користимо два тањира уместо једног и време за прање је удвостручено, а ту су затим и два подметача. Није то био једноставан тостирани сендвич, унутра је био и помфрит. Требало нам је времена да га пресечемо на два дела“, рекла је власница.
Напоменула је да се муштерија није жалила, нити доводила у питање наплату.
Таква пракса није неуобичајена у скупим градовима и популарним туристичким дестинацијама у Сједињеним Америчким Државама, где штедљиве особе, као и оне са малим апетитом, понекад добијају да плате накнаду за дељење, како би ресторан надокнадио нижу вредност рачуна за столом.
Неки њујоршки ресторани чак забрањују праксу дељења.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала